מרפאת אף אוזן גרון

בהנהלת פרופ' מיכאל וולף

בין הניתוחים במחלקה:

ניתוח בבלוטות סידן ובבלוטות הרוק

מה תפקידן של בלוטות הרוק, כיצד הן נחסמות ואיך מטפלים?

בלוטות הרוק שנמצאות בחלל הפה שלנו ממלאות מספר תפקידים חיוניים ומשמעותיים. חסימה בבלוטות הרוק באה לידי ביטוי בכאב, נפיחות, קושי לאכול ולשוחח ולעיתים אף עלולה להביא לזיהום חמור ומסכן חיים. אי לכך, חשוב בדעת לזהות את הבעיה, לאבחן אותה נכונה ולטפל בה בצורה מקצועית ומהירה. כיום ישנו טיפול חדשני ויעיל במיוחד שמסיר את החסימה באופן ממוקד מבלי לפגוע בבלוטה הפגועה.

מהי חסימה בבלוטות הרוק וכיצד היא נגרמת?
לכל אדם יש שלושה זוגות של בלוטות רוק גדולות- מתחת לאוזניים, מתחת ללסת וצמד נוסף מתחת ללשון, זאת בנוסף לבלוטות קטנות שמפוזרות בכל חלל הפה. הרוק שמופרש מהבלוטות הללו נוטל חלק פעיל וחשוב במערך העיכול, שומר על הריריות, על השיניים ועל דיבור תקין.
החסימה יכולה להיווצר משתי סיבות עיקריות: אבן שנקלעת לתוך הבלוטה או היצרות של הצינורית כתוצאה מסוכרת שאינה מאוזנת, טיפולים ביוד או מחלה אוטואימונית אחרת. חשוב לציין שלא תמיד הרופאים יוכלו לדעת כיצד בדיוק נוצרה החסימה.
אבנים בתוך הבלוטה הינם אבנים בגדול זעיר שלעיתים עלולות להגיע לגודל משמעותי יותר של מס' ס"מ ולעיתים מצטברות מספר אבנים בלוטה אחת. האבנים נוצרות ע"פ עקב התייבשות, זיהום במערכת הפה והלוע, חילוף חומרים לא תקין של הסידן בגוף ועוד.

סימפטומים ודרכי טיפול
כשנותרת חסימה בבלוטת הרוק, היא גורמת לנפיחות במהלך האוכל ולאחריו- בפרק הזמן הו הבלוטה מפרישה רוק בכמות ניכרת כדי לעכל את המזון. בחלק מהמקרים החסימה והנפיחות חולפות מעצמן ובמקרים אחרים- החסימה הולכת וגדלה והופכת חלילה למצב קבוע.
הניחות גורמת לכאב שעלול להתפתח לחום במקרה של זיהום, אדמומיות, מוגלה וחשש לזיהום שעלול לסכן חיים ולגרום לנזק תמידי ומתמשך. כשהזיהום מחמיר- גם אנטיביוטיקה כבר לא תועיל והחסימה עלולה להגיע גם לדרכי האוויר ומשם לסכנת חיים.
זה נשמע לעיתים רחוק מאיתנו אולם חשוב לדעת שאחד מכל 100 אנשים סובל מחסימה בבלוטות הרוק פעם אחת לפחות או יותר במהלך החיים. אנחנו מעסיקים מומחים לכירורגיית הפה והלסת שמאבנים את הבעיה ומפנים את המטופל להמשך טיפול מדויק ומקצועי עבורו.

ניתוחי א.א.ג. לילדים

רבים מהילדים סובלים מנחירות, אף סתום ונזלת סמיכה. חלק מילדים אלה סובלים גם מהפסקות נשימה בלילה.

חשוב מאוד לאבחן ולטפל בהקדם בילדים אלה.

הטיפול:

הטיפול היעיל ביותר הוא טיפול כירורגי בו כורתים את האדנואידים (שקד שלישי). הניתוח נמשך כ- 10 דקות. באותו יום הילד חוזר לפעילות רגילה כך שמדובר בפעולה קצרה באישפוז יום וחזרה מהירה לשיגרה.

מספר ימים לאחר הניתוח ההורים יכולים להבחין בשיפור ניכר באיכות השינה של ילדם, ובשיפור
הנשימה דרך האף ובכמות הנזלת.

ניתוחי אוזניים

בעיה נפוצה נוספת אצל הילדים היא ירידה בשמיעה. הדבר נובע מחוסר התפתחות מערכת הניקוז של האוזן התיכונה ולכן מצטברים נוזלים באוזן.

לתופעה זו יש השלכות שליליות, כמו: חוסר התפתחות השפה, פגיעה מתמשכת בעור התוף וכמובן אין להמעיט בחשיבות שמיעה תקינה בגיל צעיר כאשר המידע הנקלט ע"י הילד עוזר לו בהתפתחותו הכללית.

צורת הטיפול מתחלקת לשניים:

טיפול תרופתי שמטרתו ליבש את הנוזלים הכולל תרופות אנטי היסטמיניות.
במידה והטיפול נכשל יש מקום להחדרת צינוריות איוורור (כפתורים), שמטרתם לאוורר את האוזר התיכונה.
מדובר בניתוח קצר ללא תופעות לוואי אך לאחר הניתוח אסור להכניס מים לאוזניים במשך כשנה עד שהכפתורים יוצאים בעצמם באופן ספונטני.

כמו"כ מוזמנים לקבוע תור למרפאה במידה וסובלים מ:

גושים בצוואר

גושים בבלוטת התריס

גידולים בחלל הפה הלוע והלשון

פרופ' מיכאל וולף - מנהל מערך אף אוזן גרון

התמחה במחלות אא"ג וניתוחי ראש וצוואר במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, ובשנים 2008-2019 שימש כמנהל המחלקה בתל השומר.
פרופ' וולף היה עמית מחקר במחלקת אא"ג בסינסינטי, ארצות הברית, בה התמקד בשיקום הגרון והקנה בילדים.
בשנים 1995-2008 ניהל את השירות לרפואת אא"ג בילדים בבית החולים לילדים ע"ש ספרא בתל השומר ונמנה על רשימת "רופאים נבחרים" לרפואת אא"ג בילדים, מידי שנה.

תחומי עיסוקו הנוספים הם מחלות האוזן, סחרחורת וניתוחי אוזניים. ולפני כעשור שנים, ביחד עם עמיתיו בבית החולים, הביא לארץ את הכירורגיה האנדוסקופית של האוזן כטכניקה חדשנית ומהפכנית בניתוחי האוזניים.
פרופ' וולף עוסק בצרידות ומחלות הגרון ורכש ניסיון ייחודי בארץ בשיקום הגרון והקנה בילדים ומבוגרים.
פרופ וולף שימש במגוון תפקידים מינהליים בכללם: מזכיר מדעי של איגוד רופאי אא"ג ויו"ר ועדת הבחינות להתמחות במקצוע אא"ג; חבר במועצה הלאומית לכירורגיה; חבר הוועדה העליונה להכרה להתמחות; יועץ חיל הרפואה לאא"ג, ועוד.

פרופ' וולף הינו 'פרופ' מן המניין' בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב ופרסם למעלה מ- 130 מאמרים בעיתונות הרפואית המקצועית במגוון תחומי עיסוקו.

פרופ' תלמי יואב - מרפאת גידולי ראש וצוואר

פרופ' יואב תלמי מנהל השירות לניתוחי ראש וצוואר במרכז הרפואי "מעיני הישועה", סיים לאחרונה את תפקידו בשיב"א, תל השומר וסגן מנהל מחלקת אאג-ניתוחי ראש וצוואר.

פרופ' תלמי הינו בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים, התמחה במחלקת אאג-ניתוחי ראש וצוואר, בי"ח השרון, פתח תקווה, עבר השתלמות (FELLOWSHIP) קלינית בארה"ב בכירורגיה אונקולוגית של ראש וצוואר ושחזורים פלסטיים באוניברסיטה של IOWA

פרופ' יואב תלמי עבר השתלמות (FELLOWSHIP) קלינית בארה"ב בכירורגיה אונקולוגית של ראש וצוואר ושחזורים פלסטיים באוניברסיטה של MICHIGAN

פרופסור מן המניין קליני בחוג למחלות אאג-ניתוחי ראש וצוואר בבי"ס לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל-אביב. 
יו"ר החברה הישראלית לכירורגיה ואונקולוגיה של הראש והצוואר ובנוסף, ראש החוג למחלות אאג-ניתוחי ראש וצוואר בבי"ס לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל-אביב.

לקביעת תור במרפאת אא"ג, מלאו את הפרטים הבאים: